‘Thuis’ revalideren

Als u door ziekte tijdelijk meer afhankelijk wordt van zorg, wil dat niet zeggen dat u minder waarde hecht aan een fijne omgeving waarin u zich thuis kunt voelen. Daarom hebben onze mobiele zorgvilla’s een comfortabele, luxe uitstraling en is er ruimte om een persoonlijke touch aan te brengen.
Onze zorgvilla’s zijn 29 vierkante meter groot en kunnen op eigen terrein vergunningsvrij geplaatst worden. De villa’s staan los van het woonhuis, maar als de situatie het toelaat, is het mogelijk een tijdelijke, overkapte passage te maken.

Binnen enkele uren is de mobiele zorgvilla klaar voor gebruik.

Professionele inrichting

Thuis revalideren kan natuurlijk niet zomaar, er zijn veel aanpassingen voor nodig, zoals een hoog-laagbed, een gelijkvloerse woonomgeving, een tilliftinstallatie en optimaal toegankelijk sanitair. Onze zorgvilla’s zijn standaard voorzien van al deze faciliteiten. Met de mobiele zorgvilla zijn alle noodzakelijke voorzieningen dus in één keer geplaatst. U kunt er meteen terecht en de thuiszorgmedewerk(st)er kan zijn of haar werk onder optimale, ergonomische omstandigheden doen. Zo maken we met onze units mogelijk wat doorgaans in de thuissituatie niet lukt.

Hoogwaardige materialen

De zorgvilla’s zijn van zeer hoogwaardige materialen gemaakt. Ze zijn voorzien van een betonnen vloer, goed geïsoleerde wanden en plafond en een prachtig afgewerkte badkamer. Een luxe hotel is er niets bij. De villa’s hebben vloerverwarming en airconditioning. Een uitgebalanceerd ventilatiesysteem zorgt voor een aangenaam en gezond leefklimaat. Alle apparatuur (tv, verlichting, tillift, verwarming/airco, voordeur etcetera) is via een iPad te bedienen.

Door de luxe en het comfort verdient de mobiele zorgvilla met recht zijn naam.

Uw eigen sfeer creëren

Binnen de mogelijkheden van de zorgvilla én de zorgverlening kunt u een persoonlijke touch in de villa aanbrengen. Er is sowieso ruimte voor foto’s. En als de zorg het toelaat, kunnen ook andere persoonlijke spullen de villa nog meer uw thuis maken.

Wat onderscheidt de mobiele zorgvilla van de mantelzorgwoning?

De mobiele zorgvilla onderscheidt zich van de mantelzorgwoning door meer luxe en comfort en een betere afwerking. Daarnaast kan de mobiele zorgvilla binnen 48 uur na aanvraag worden geplaatst. Heel belangrijk, want zorgsituaties zijn vaak acuut, vooral na een ziekenhuisopname. Daarnaast is de mobiele zorgvilla, in tegenstelling tot de mantelzorgwoning, speciaal ontwikkeld voor een kortdurend verblijf.

Extra service: hostess

Ons uitgangspunt is dat u kunt revalideren in uw vertrouwde omgeving. Daarvoor moet u over medische en niet-medische hulp kunnen beschikken. Door intensieve samenwerking met lokale thuiszorginstellingen en hostesses kunnen wij u een full-service pakket aanbieden. Indien u dat wenst, staat bij thuiskomst een hostess voor u klaar om u van dienst te zijn. Hij/zij kan professionele hulp in gang zetten, maar ook ondersteuning bieden bij allerhande praktische, alledaagse zaken. Tegen een eerlijke vergoeding kunt zo vaak als u wilt een beroep doen op de diensten van de hostess.